maanantai 16. elokuuta 2010

Normandian rannat palavat uudestaan

Tämän blogin tarkoitus on kerätä Karvareuhkan, nuorten findie-leffojen tekijöiden tuotantopäivien saldo tekstin muotoon ja antaa sneak-peakkia tulevan leffan etenemisestä. Minä, Aleksi Soukka, tulen myös käyttämään tätä ajatuksieni esilletuomiseen ja muuten vain ihmisten vaivaamiseen huonolla tekstillä ja sopimattomilla kuvilla.

Edelliset leffat kulkevat nimellä Normandia Liekeissä ja Sydämen Pimeys. Molemmat teokset löytyvät findien sydämestä: http://www.indietaivas.fi. Hakukonetta käyttämällä pitäisi leffojen löytyä, mutta tulen laittamaan linkit tähän blogiin, kun aika sallii.

Uusin projekti kantaa nimeä "Normandia II - Wacht Am Rein" (kökköä saksaa ja tarkoittaa Vartio Reinillä). Tuttu Henri Mommon esittämä Kers. Davis palaa jälleen suorittamaan liittoutuneiden tulevaisuudelle elintärkeätä tehtävää lähtiessään estämään Saksan viimeisen valttikortin käyttöä, jonka uskotaan voivan kääntää koko sodan kulun päälaelleen. Avuksi Davis saa paikan päällä vastarintaliikkeen, jonka johtaja "kyyhky", toimii yhteyshenkilönä. Kuinka käy liittoutuneiden valtojen? Kuinka käy Euroopan? Saavatko Tontut enää koskaan Viisasten kirjaa takaisin? Se selviää... kun selviää.

Tämä maanantai kului kokonaan leffan valmistelussa ja rekvisiitan valmistamisessa. Jaoimme ydinporukan kahtia, toiset tekemään laavuja vastarintaliikkeen tukikohtaan, toisten nikkaroidessa kaikenmaailman sotakampetta kuvauksiin. Pitkän päivän päätteeksi saimme ratkaistua myös juonellisia kompastuskiviä, roolitusta ja askarreltua mm. saksalaisia stielhandgranadeja sekä laavut vastarintaliikkeelle.

Kuten edellisissä elokuvissamme, suurimpia esteitä leffan tekemiselle on kuvauspaikkojen löytäminen, rahoitus ja ekstrojen saanti. Tämän skaalan leffalle on arveluttavaa hakea minkäänlaista taloudellista avitusta, vanhempien rahojen kerjäämistä ja varusmiehen päivärahaa lukuunottamatta. Suurin osa maksetaan omista kukkaroista ja kulut jaetaan keskenään. Rooliasut maksavat näyttelijät itse, koska vaatteet, joita tilataan saa itselle. Edellisestä Nomandia Liekeissä-pätkästä jäi käteen mainittavimpana kuriositeettina Suomen Puolustusvoimien vanha kaasunaamari. Vaikka visuaalinen jälki ei asujen tai aseiden puolesta ole päätä huimaava, turvaudumme veitsenterävään vitsin vääntöömme.

Huumori on täysin meidän omaamme, vaikka viittaammekin sillä, etenkin uudessa leffassa, mm. Suomessa eläneeseen kansanpoliittiseen ilmiöön, kolonel luutanant, das soldier, Pekka Siitoimeen ja hänen värikkäisiin apostoleihinsa, Väinö Kuismaan, Kai Aaltoon ja Kristian Arjeen. Fasistiporukka on kulkenut nimillä, kuten "Kansallinen Rintama" ja "Kansallinen Liittoneuvosto". Keskuudessamme ei siis leiju natsisympatioita, vaan suorasukainen juutalaisvihan älyttömyydelle nauraminen puhuu ennemminkin humoristisesta suhtautumisesta näihin radikaaleihin aatesuuntiin.

Joten älä ole Isosimo. Buddhat buddhina ja faktat faktoina. Loppuun vielä kuvia päivän työskentelystä, joiden aikana allekirjoittanut sluibasi hävyttömästi ja antoi vielä asepalvelusta suorittaneen upseerikokelaan tehdä työt, kun reservin tykkimies katsoi vierestä.

Kuvaustiimin toinen ohjaajadynamo Lauri Autere (Aleksi Soukan ohella) ja taustalla osa ideoijista, Tuukka Kuru ja Markus Säärelä.

Tuukka approves, Make räplää havuja ja Lauri ei oikein sulata tätä hommaa.

Poijat säätää jenkkulangan kanssa ja Lartsa kuupoilee metsässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti