torstai 2. syyskuuta 2010

"Helevetti tästä tulee hyvä elokuva"

Pyydän anteeksi pientä paussia kirjoitusten välissä (Tuukka), mutta pienen tökkimisen ja syvällisen itsetutkiskelun (S.T.A.L.K.E.R: Shadow of Chernobyl) jälkeen on taas aihetta kirjoittaa elokuvan tekemisestä isolla Y:llä.

On selvää, että meidän porukan yhteenlasketulla kokemuksella ja taidolla elokuvat eivät ole niitä nerokkaimpia tuotoksia. "Camp-henkisyys" on jo niin läpinäkyvä sana tällä vuosikymmenellä, että vaikka haluaisikin yhdistää Normandia-ykkösen 60-luvun Batmaniin, niin väistämättä KooÄrPeen tuotokset on helpompi yhdistää Ed Woodin uskomattoman hyviin leffoihin. Kulttimaine ja eksploitaatio ovat lapsellisia tekosyitä leffan "myymiselle." Mutta siinä meidän leffojen kauneus piileekin. Ne ovat kaikkia edellämainittuja yhtäaikaa. Huonoja, hyviä, shokeeraavia (no ei syödä ihmisiä nauhalla ei, mutta harvassa findie-pätkässä esiintyy Güntheriä kiduttamassa Jesseä Gibsonin Passionin tyyliin) ja omalaatuisia. Huh huh, pitää heittää sulkujen käyttäminen pois, ennenkuin teksti muuttuu sumeriksi.

Kyllä joo voitaisin organisoida homma ammattimaisemmin, suunnitella tarkasti ennalta kuvauspäivät, taloudellisten kulujen ja muiden tuotantokuvioiden helpottamiseksi, mutta sitten elokuvasta katoaa se eläväisyys, mitä niin huolella sinne filmille tuomme. Parhaat läpät ja koomisimmat tilanteet Normandia I:ssä kehiteltiin kuvauspaikalla. Eipä muuten oltaisi keksitty mustalle miehelle sopivampaa kohtaloa kuin AIDS. Ei sillä, että tappavassa taudissa on mitään hausk- no helvetti, onhan siinä huumoriarvoa vaikka muille jakaa. South Park jo osoitti sen. Jotkin siellä kuvauspaikalla keksityistä ideoista osoittautuvat useimmiten leikkauspöydällä liian älyttömiksi, kuten muslimiterroristien ujuttaminen ensimmäiseen leffaamme, ja ne sitten päätyvät roskikseen. Pelatessa täytyy olla emoussonia, ja helvetisti typeriä idoita ennenkuin joku pokaa sen raa'an timantin sieltä paskaläjästä. Turha pingotus hevon veehen indiestä, sillä se mikä on itsestä hauskaa, on muista hauskaa. Jossei ole, niin muilla on huono huumorintaju. End of story.

Suositeltavaa katsottavaa, ennenkuin turhan vakavasti lähtee tekemään mitään, olisivat sellaiset helmipätkät, kuten Red Scorpion, Bridge of Dragons ja Rocky 4. Jos taas ei halua liikaa kyllästää repertuaarian Lundgrenillä niin samaan syssyyn olisi syytä tunkea sellaisia fliksejä kuin Evil Dead, Commando, Quel Maledetto Treno Blindato tai Missing in Action. Asioita ei turhaan selitellä, huumoria on hurttia ja toiminta päätä huimaavaa. Ohessa kuva viime viikonlopun kuvauksista. Antakaa meille rahaa kunnon valoihin.

Direktör ja köysissä Eero.
Lothar Donnern.
Ekstraspeshiaalina leffamainosta. Karvareuhka suosittelee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti